Met taal kan je toveren

We kunnen veel zeggen met weinig woorden. Maar evenzogoed moet je altijd heel goed nadenken over de woorden die je gebruikt. Ervoor waken dat de ontvanger deze op een andere manier interpreteert. Maar de ware betekenis zit ‘m in de toon die je gebruikt. De manier waarop jij de ontvanger voorop stelt. Voor mij is dit de krachtigste manier van communiceren. Het geeft weer wie je bent en beïnvloedt tegelijkertijd.

In één oogopslag weten waar het over gaat

Ik heb gewerkt bij een groot bedrijf waar communicatie gericht is op duidelijk, eenvoudig, transparant én persoonlijk zijn. Hoe je dit invult hangt natuurlijk samen met je doel en je doelgroep. Schrijf je een informerende e-mail naar klanten of een prikkelend verhaal waarmee je de lezer naar je website trekt? Het gaat erom vertrouwen uit te stralen.

Iedere tekst is maatwerk, maar overall is mijn schrijfstijl :

  • Dichtbij, vanuit het perspectief van de ontvanger en omdat ik de juiste toon zo belangrijk vind;
  • Duidelijk, met een heldere boodschap en zonder moeilijke woorden, zodat de lezer de inhoud begrijpt;
  • Direct, met de hoofdboodschap bovenaan, omdat de lezer binnen enkele seconden bepaalt of hij je bericht gaat lezen.

Ik schrijf vaak informeel, maar altijd met oog voor de relatie. Gestructureerd met tussenkopjes die het verhaal vertellen. En zonder lange zinnen of tangconstructies. Ik schrijf creatief of dat nu informerend, commercieel, wervend of nice-to-know is. Ook ben ik een kei in d’s en t’s en schrijf in perfect Nederlands.

De juiste snaar...

Bestel eens een proeftekst

Ben je benieuwd hoe ik jouw teksten schrijf? Wil je een voorbeeld zien op basis van jouw input? Voor 100 euro schrijf ik je webpagina, blog of nieuwsbericht. Zo kan je gemakkelijk bekijken of mijn schrijfstijl bij jouw wensen past.